Vochtexpert

Kelderdichting en vochtbestrijding

Door - admin

Welke verzekeringen zijn onmisbaar voor een zzp’er in de bouw?

Als zzp’er in de bouw is het volgens Zelfstandigenbouw belangrijk om een geschikte verzekering te hebben. Je zult vast al een aantal vervelende momenten hebben meegemaakt als zzp’er. Zo ben je bijvoorbeeld de oude kachel aan het slopen, maar raak je per ongeluk met je hamer de mooie grote vaas die naast de kachel staat. Maar ook kan het zo zijn dat je ongelukkig van een ladder valt en daarbij iets breekt. Hier kunnen soms akelige gevolgen aan vast zitten. Iets wat je het liefst wilt voorkomen natuurlijk. Het is daarom van groot belang om de geschikte verzekering te kiezen als zzp’er in de bouw. Wil jij grote financiële gevolgen voor jouw bedrijf voorkomen? Lees dan snel verder!

Zelfstandigenbouw, voor een geschikte verzekering als zzp’er in de bouw

Een zzp’er is een ondernemer die geen personeel in dienst heeft. De afkorting zzp staat dan ook voor zelfstandig zonder personeel. De afgelopen jaren is het aantal zzp’ers enorm toegenomen. Er zijn verschillende redenen waarom meer mensen hiervoor kiezen, namelijk:

  • afwisselend werk.
  • eigen klussen kiezen.
  • tijdsindeling hoe jij het wilt.

Allereerst heb je meer afwisseling in je werk. Waar je bij een bedrijf vaak bij dezelfde mensen terecht komt, heb je als zzp’er heel veel verschillende opdrachten. Daarnaast ben je baas over je eigen tijd. Heb je geen tijd voor die ene klus in Amsterdam? Dan neem je hem niet aan. Ga je liever ’s ochtends een ronde fietsen en werk je liever door in de avond? Geen probleem. Dit kan je als zzp’er zelf inplannen. Maar ondernemen is ook een risico. Als zzp’er in de bouw is het belangrijk om een geschikte verzekering zzp bouw te kiezen. Zelfstandigenbouw helpt je bij het vinden van een geschikte verzekering.

Klaar om zonder zorgen aan de slag te gaan?

Je staat op en kan weer heerlijk aan de slag gaan als schilder bij jouw opdrachtgever. Hierbij is het wel fijn als je ook zonder zorgen aan de slag kan gaan. Je wilt niet telkens in je achterhoofd hebben dat je op moet letten met alles wat je doet. Juist dan zullen de ongelukken gebeuren. Een aansprakelijkheidsverzekering voor het dekken van je schade bij een opdrachtgever is een voorbeeld van een geschikte verzekering voor zzp’ers in de bouw. Zelfstandigenbouw heeft hiernaast ook nog tal van verzekeringen die belangrijk zijn. Hierbij kun je denken aan een vervoerverzekering voor al het gereedschap in je werkbus. Verder is je werkplaats ook essentieel, hiervoor is een goederen verzekering belangrijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan dus grote gevolgen hebben. Zorg direct voor een geschikte verzekering als zzp’er in de bouw en voorkom samen met Zelfstandigenbouw vervelende gevolgen