Vochtexpert

Kelderdichting en vochtbestrijding

Door - admin

Opstijgend vocht in muren

Staand vocht in binnenmuren – Hoe kun je zien of er vocht in de muur achter je huis is? Het is erg gevaarlijk en heel gewoon voor huiseigenaren om het feit te negeren dat er een vochtopbouw achter hun huis in de muren is. Vocht kan ernstige schade aan de structuur van uw wanden en de fundering van uw huis veroorzaken en kan zelfs leiden tot schimmelinfectie.

Opstijgend vocht in muren

Bevindend vocht in de muren wordt het meest geassocieerd met de aanwezigheid van natheid op de buitenmuren van een huis. Exteriors Muren zijn meestal de eerste die lijdt als het gaat om staand water, aangezien het vocht meestal in de beton of onderliggende structuur van de muur wordt vastgelopen. Er is echter vaak water aan de binnenkant van de muren.

De aanwezigheid van staande water in de muren is indicatief voor de aanwezigheid van waterdamp. Deze damp kan condenseren op het binnenoppervlak van de muren en kan leiden tot problemen zoals kromtrekken, rotten en verzakken van het binnenoppervlak van de muur. Warping en slappe zijn vaak symptomen van volledige bodemdaling van de muur. Als u ongelijkmatige, gaten-achtige structuur op het binnenoppervlak van uw muur hebt opgemerkt, is het ook een indicator van waterdamp opgebouwd in uw muren.

Bevindend vocht in de muren komt het meest voor in de keldergebieden van huizen. Kelders zijn berucht voor het feit dat ze het koudste deel van een huis zijn. Tijdens de winter zijn binnenmuren de eerste die de dupe van bevriezende temperaturen dragen, die enorm kunnen bijdragen aan de aanwezigheid van staande water in de muren. Wanneer er water zit in binnenmuren en bevriest, kan dit bevroren water zich uitbreiden tot scheuren en een vervorming van de muur vormen die een watercrack wordt genoemd.

Een watercrack is vaak zichtbaar vanaf de buitenkant.

Het water kan gepaard gaan met een meilde geur, of helemaal geen geur. Indien niet opgemerkt of aangepakt, kan de indringing van het water en de daaropvolgende schade aan de muur het gevolg zijn. Het is belangrijk om zo spoedig mogelijk per snelheidspenetraties aan te pakken om verdere schade aan uw huisinterieur te voorkomen.

Schade aan de houten framing rond de muur kan ook voorkomen wanneer er water in de muur staat. Hout is poreus en kan eenvoudig vocht absorberen. Wanneer het water in het bos zit, zal het uitbreiden totdat er nergens achterblijft om het water te gaan. Als deze niet aangevinkt is, kunnen deze scheuren zich verspreiden en verbergen in grote gaten, waardoor Rot instelt en het hout van de muur kan beschadigen. Kleine scheuren lijken misschien niet veel, maar ze kunnen snel uit de hand lopen als ze onbehandeld zijn. Opstijgend vocht laten behandelen? Kies voor  aldiva-works.be

Een gebarsten buitenmuur kan net zo gevaarlijk zijn als een staande water gevulde muur. Staand water kan de stalen framing omringen rond de muur en verhoog de hoeveelheid tijd die de muur moet worden gerepareerd. Het is ook gemakkelijk om water te staan om onder uw huis te komen, waardoor kleine lekken en natte plafonds of muren worden veroorzaakt. Dit kan leiden tot schimmelgroei en infestages, samen met een groot aantal andere ernstige problemen. Het is beter om waterpenetratie en staand waterproblemen aan te pakken voordat ze serieus worden.

Staand water kan van invloed zijn op de structuur van uw huis, de afwerkingen, isolatie en buitenoppervlakken. Waterpenetraties kunnen scheuren in de fundering creëren en de structurele integriteit van het gebouw verminderen. Het is het beste om elk waterprobleem zo snel mogelijk aan te pakken om verdere schade en letsel te voorkomen. Bescherm uw huizen binnenmuren van staand water door een professionele aannemer inhuren om het probleem te verwijderen.