Vochtexpert

Kelderdichting en vochtbestrijding

Door - admin

Gevolgen slechte regenwater management

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat overtollig water ergens naar toe kan. Als dit niet kan, heb je namelijk al snel het gevaar dat er water blijft staan in je tuin of in je kruipruimte. Dit kan erg gevaarlijk zijn.

Oorzaak veel regenwater

Er is tegenwoordig steeds meer regenwater te vinden. Dit heeft een aantal redenen. De voornaamste reden is dat er een grote klimaatverandering aan de gang is. Dit zorgt er voor dat er droge periodes zijn en dat er periodes zijn waarin het heel erg veel regent.

Tijdens de periodes waarin er veel regen komt, is het belangrijk om er voor te zorgen dat je een goede manier hebt om het overtollige regenwater af te voeren. Anders heb je namelijk gevaar op een overstroming.

Een onderwaterpomp

Eén van de manieren om overtollig water af te voeren is door middel van een onderwaterpomp. Deze kan toegepast worden bij verschillende soorten gebouwen. Zo zijn ze te gebruiken bij gebouwen zoals:

  • Woningen
  • Appartementencomplexen
  • Bedrijfspanden
  • Openbare gebouwen
  • Horecazaken
  • Sportcentra

Dit is een systeem die werkt met een tank die het overtollige regenwater opvangt. In deze tank wordt een onderwaterpomp geplaatst die wanneer de tank te vol is al het water de grond in pompt.

Het systeem werkt wel met een waterpeil. De niveauregelaar in de tank moet namelijk wel het juiste niveau rekenen. Hierdoor wordt het waterpeil bij een te laag peil bijgevuld met leidingwater. Vanuit een display die in het gebouw geplaatst kan worden valt te zien hoeveel water er in de tank zit.

De onderwaterpomp wordt buiten het pand geplaatst. Op het moment dat er dan sprake is van een hevige regenbui, zal er daarom ook geen geluidsoverlast zijn in het pand of voor de panden er omheen plaats vinden.

Oplossing regenwater tuin

Het is ook erg belangrijk om er voor te zorgen dat er niet te veel regenwater in je tuin ligt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je planten kapot gaan of dat er een plas met water in je tuin komt te staan. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Hierom is een goedwerkende drainage tuin erg belangrijk om in je tuin te hebben.

Als je een goede drainage wilt hebben voor in je tuin, is een infiltratiekrat een goed idee om naar te kijken. Een infiltratiekrat is een krat waar veel regenwater in kan komen te zitten. Door de grote buffer van een infiltratiekrat zorg je er voor dat het regenwater geleidelijk aan weer terug aan de grond wordt gegeven. Hierdoor zorg je er ook nog eens voor dat de grond in je tuin niet te droog wordt. Dat is natuurlijk waar je dan ook naar op zoek bent.

Door een niet al te droge grond te hebben, krijgen de planten die je in je tuin hebt staan ook genoeg water en voedingsstoffen. Hierdoor blijven deze ook langer groeien. Hierdoor gaat je tuin er niet dor uit zien. Kijk hier voor meer informatie infiltratiekrat.