Vochtexpert

Kelderdichting en vochtbestrijding

Door - admin

Bevindend vocht kan gaten en kleine scheuren in uw muur vormen

Er is opgemerkt dat het staande vocht in de binnenmuren van een huis tot meeldauwvorming leidt. Meestal wordt deze vochtige toestand ook vergezeld door een muffe geur. En het is vanwege deze geur dat veel mensen geneigd zijn om het probleem van vormverwijdering van de wanden van het huis te overwegen. Maar waarom moet je het rijzende vocht in de muren van je huis behandelen?

Bevindend vocht kan gaten en kleine scheuren in uw muur vormen

In feite kan vocht door de poreuze oppervlakken van de muren doordringen en kan ernstige schade aan de interne structuur van het huis veroorzaken. Als het vochtgehalte hoog is in de binnenste muurstructuur, dan zijn er kansen dat het ook het houten meubilair kan binnendringen. Dit zal zeker leiden tot het verval en het kromtrekken van de houten componenten van uw huis.

Dus het kan worden geconcludeerd dat het staande vocht ernstige effecten heeft op de interne structuur van uw huis. U moet daarom de nodige stappen nemen om het te voorkomen dat het tot gevaarlijke niveaus stijgt. Maar hoe kun je erachter komen of het staande water in de muur is geassocieerd met een andere schadelijke dreiging zoals roest of mal? De volgende discussie zal enkele van de manieren markeren waardoor u kunt identificeren of uw muren worden beïnvloed door de onaantrekkelijke en gevaarlijke elementen van vocht.

Bevindend vocht kan gaten en kleine scheuren in uw muur vormen als het materiaal niet goed wordt behandeld. Kleine scheuren lijken misschien niets anders dan wanneer ze worden geoxideerd, ze kunnen in grote scheuren groeien en zelfs resulteren in vochtgehalte in de muur die volledig bederven. In het ergste geval kan de vochtige muur zelfs meeldauw en schimmel bieden. Daarom, als u problemen ondervindt met de gaten in uw muur, is het raadzaam dat u een professioneel bedrijf oproept voor vochtregeling.

Dus laten we ons concentreren op hoe je het staande water in je muren kunt identificeren.

Bevindend vocht heeft de neiging zich te vormen op plaatsen waar er niet veel activiteit of beweging in het gebied is. Dus het is verstandig om je muren te controleren terwijl ze niet in gebruik zijn om ervoor te zorgen dat ze er schoon uitzien. Controleer bijvoorbeeld uw muren nadat een regenbui op de plaats is gevallen om ervoor te zorgen dat er geen vochtigheid is. Als er een staand water in de muur is, moeten ook de omliggende gebieden worden gecontroleerd.

Als u nu uw muren hebt gecontroleerd en er geen tekenen van vochtaccumulatie zijn, kunt u veilig veronderstellen dat er geen probleem is in uw muren. Het zal echter altijd gunstig zijn om uw muren af en toe in een tijdje te laten inspecteren voor een regelmatige controle. U kunt de vochtmeter gebruiken die het vochtgehalte in de muur kan meten. Deze tool helpt u om het vochtgehalte in uw muur nauwkeurig te identificeren. Dit helpt u de juiste reinigingsmaterialen te identificeren om op uw muren te gebruiken.

Oopstijgend vocht gezien? Bel adv-works.be ANTWERPEN: 03 666 41 43, MECHELEN: 015 24 40 87, GENT: 09 221 97 25

Als u de aanwezigheid van vocht in uw muur hebt geïdentificeerd, is de volgende stap om het staande water dat op uw muur heeft opgebouwd te verwijderen. Om het water te verwijderen, hebt u een pomp nodig die in staat is om water uit de muur te onderbreken. Nadat u het water hebt geëxtraheerd, moet u de vochtige plekken verwijderen met een gipsplaatborstel. Zorg ervoor dat je geen spots op de muur mist, want je hebt ze nodig om de achterblijvende gaten bij het water te vullen. Vergeet niet om rubberen handschoenen te dragen om te voorkomen dat u wordt beïnvloed door de giftige dampen die voortvloeien uit de vochtige gebieden.

Als het staande vocht te wijten is aan de aanwezigheid van schimmel, moet u hiervan kwijt zijn om uw muur klaar te maken voor het schilderen. Als het staande water in uw muur echter niet wordt veroorzaakt door mallen, kunt u reinigingsmiddelen die zijn ontworpen om van dergelijke componenten te verwijderen. Voordat u deze reinigingsmiddelen gebruikt, moet u ze testen op een onopvallend deel van de muur om ervoor te zorgen dat ze onschadelijk zijn voor de binnenmuren. Zorg er ook voor dat u de muur niet beschadigt, want als u eenmaal beschadigt, zal de wand van de reparatie zeer duur zijn.