Vochtexpert

Kelderdichting en vochtbestrijding

Door - admin

Waterlekkage in het huis? Afspraak is niet nodig en schakel een loodgieter in

Wanneer je een waterlekkage in huis hebt ontdekt, moet je niet aarzelen om de loodgieter te bellen. Weetje hoeveel geld je kan besparen, wanneer je de loosgieter belt om meteen langs te komen. Een lekkage niet meteen aanpakken, zal grote schade verrichten aan jouw woning en je zal ook dieper in jouw portemonnee moeten gaan om het probleem op te lossen.

Hoe kan je een waterlekkage herkennen?

  1. Een hoge waterrekening

Waterrekeningen blijven normaal gesproken consistent. Maar als je ineens een hoge waterrekening krijgt, terwijl je weet dat je niet zoveel hebt verbruikt of geen gasten hebt gehad, dan wilt dat zeggen dat er ergens een lekkage is. Pak dit meteen aan.

  1. Lage waterdruk

Wanneer je een lage waterdruk ervaart, maar er is een zekerheid van watertoevoer, betekent dit dat er een probleem is in de waterleiding of de leidingen in jouw huis. Storingen in de leiding, inclusief gescheurde of verstopte leidingen, kunnen de druk van het water dat jouw huis bereikt, verminderen.

  1. Schimmel en meeldauw

Waterlekkages die niet meteen worden aangepakt leidt tot schimmel en meeldauw. Dit kan je duidelijk aan de wanden en het plafond zien. Schimmel kan de longen erg aantasten en het is absoluut niet gezond als je kleintjes in huis hebt. Schimmel ontstaat door vocht of stilstaand water. Als er ergens een leiding kapot is komt water vrij en als je die niet tijdig ontdekt en verhelpt al het schimmel veroorzaken. Uitgebreide schimmelschade moet zorgvuldig worden verholpen door experts. Als je een aanhoudende, muffe geur in jouw kelder heeft, is dit meestal het gevolg van schimmelgroei. Door de oorzaak op te sporen en op te lossen, worden grotere en duurdere reparaties in de toekomst voorkomen.

  1. Geluid van stromend water

Als je het geluid van stromend water in je huis hoort, maar er zijn geen kranen of apparaten aan, dan heb je zeker een probleem. Als je kan bepalen waar het geluid het hardst is, helpt dit de loodgieter om het probleem snel op te lossen.

  1. Onaangename geur

Wanneer vuil water en rioolwater niet naar de daarvoor bestemde openbare rioolleidingen worden afgevoerd, is er ongetwijfeld een onaangename geur in jouw huis. Dit is een teken dat de leidingen mogelijk verstopt of geblokkeerd zijn. Dit kan lekkages veroorzaken in de leidingen van jouw woning.

Negeer deze tekens niet en vertrouw de loodgieter

Zoals alles in een huis, verouderen en verslechteren sanitaire systemen na verloop van tijd. Maak het tot een gewoonte om regelmatig alle toegankelijke leidingen, afvoeren, kleppen en wasmachineslangen te inspecteren op lekken. Dit is een belangrijke manier om problemen vroegtijdig op te sporen voordat dure schade optreedt. Tenzij je ervaring hebt met zowel loodgieterswerk als constructie, kan het moeilijk zijn om een ​​verborgen waterlek op te sporen en het probleem zelf te repareren. Als je een van deze tekenen ziet van een verborgen waterlek in jouw huis, bel dan onmiddellijk het loodgietersbedrijf op voor professionele hulp. Zelfs een klein lek kan snel in een catastrofe veranderen als het niet goed wordt aangepakt.